Yinyoga för lic yogalärare

Yinoga, mindfulness och meridianer – en vidareutbildning för yogalärare där du lär dig att undervisa och utöva yinyoga. I samband med utbildningen får du material som du kan använda i din egen undervisning.

Helgen gäller som fortbildning enligt yogaalliance och ger förutom poäng; ny inspiration, information och kunskap.
Nästa yinyogalärarutbildnking kommer hösten 2020. Start fredag kl. 17 och slut söndag kl.15. Pris 3900kr.

I priset ingår yoga, föreläsningar, workshops, middag fredag, lunch lördag och söndag, frukt, te, kaffe och fika. Utbildningen gäller som vidareutbildning enligt Yoga Alliance.

Läs mer …

Yinyoga är en lugn yogaform där man stannar länge i övningarna för att nå en djup effekt. Tiden kan variera från 45 sekunder till två minuter för nya utövare, och från 5 minuter eller i vissa fall upp till en halv timme för mer vana utövare. Mindfulness är en viktig komponent inom den här yogaformen.

Yinyoga stimulerar specifika energikanaler i kroppen och bygger på det kinesiska meridiansystemet. Inom ayurveda har det sin motsvarighet i kroppens nätverk av nadis där ida, pingala och shushumna är de tre viktigaste energikanalerna.

Yogaformen baserar läran om yin och yang, som är två naturkrafter. Yin kan beskrivas som stabil, orörlig, passiv, kall och inåtvänd medan yang är föränderlig, rörlig, aktiv, het, utåtriktad.

• Vi lär oss hur yinyogaställningar påverkar kroppen och sinnet
• Vi studerar filosofin bakom yin och hur prana flödar i yinyoga
• Vi lär oss hur övningarna påverkar bindväv, senor och flexibiliteten i lederna
• Vi lär oss att integrera mindfulness och inre stillhet i övningarna
• Vi får en grundläggande förståelse för det kinesiska meridiansystemet

Jona Dahlqvist är internationell yogalärare med över 20 års erfarenhet av yoga och meditation. Hon har studerat klassisk hathayoga, kundaliniyoga, sivanandayoga, vinyasayoga, seasonal yoga, yinyoga, gravidyoga, mediyoga och gjort åtta studieresor till Indien. Jona har specialiserat mig i yoga för idrottsmän med fokus på mental styrketräning. Tidigare arbetade hon som arkitekt och gick sin utbildning på Lunds Tekniska Högskola. Jona är författare till böckerna Yoga – när som helst var som helst (2009), Kundaliniyoga Liv (2012) och Yoga, meditation, inspiration (2016).

Martina Everding Olsson är internationell yogalärare med över 20 års erfarenhet av hathayoga, barnyoga, gravidyoga, gongspel, breath walk och mediyoga. Martina har studerat traditionell kinesisk medicin, TKM, vid Jian Shi De skolan i Göteborg. Under utbildningen har hon gjort praktik i Kina vid Beijing Traditional Medicine Traning Center. Samt praktik i USA på Acupunctur Center of Los Alamos i New Mexico. Martina ger behandlingar och driver ett eget yogacenter i Göteborg.

Marie Andersson är internationell yoga- och meditationslärare sedan 2016, och även diplomerad Business Coach. Det är en kombination som Marie har stor glädje av som konsultchef i IT-branschen. Vi har specialpris för övernattning på Lotsvillans vandrarhem som är 1125kr för två nätter inklusive lakan. Boendet bokas genom mejl till Marie på marie.andersson@ifsworld.com