Nytt

Bokningssläpp!

Hej alla! Nu ljusnar det vid Falsterbokanalen och vi släpper nya 10-veckorskurser så att du kan boka dig från och med den 18 februari och framåt. Hos oss börjar våren tidigt och vi hoppas du hittar något du gillar! Onsdagar börjar vi redan kl.6 och då ska du inte boka dig för det är Drop IN!

Måndagar — mysig & varm start
Start 18 mars. Slut 27 maj. Uppehåll 22/4.

16:45-17:45 Wild Fire Vinyasa Yoga + 38°C. Daniel Ståhl
17:45-19:00 MediYoga. Eva Neurath och Jona Dahlqvist
18:15-19:30 Dynamisk Vinyasa Yoga +38°C. Daniel Ståhl
19:30-20:30 Mindful Leadership. Christel Kinning

Tisdagar — fokus & fart
Start 19 mars. Slut 28 maj. Uppehåll 30/4.

9:45-10:45 Mamma Bootcamp. Ciecilia Johnsson och Josefine Carlsson
17:45-19:00. Kundaliniyoga. Ann-Jeanette Nilsson
18-19 Swimrun. Drop IN! Madelen Rydqvist
18:15-19:15. Hot Atletisk Yoga +38°C. Jona Dahlqvist
19:45-20:45. Hot Atletisk Yoga +38°C. Jona Dahlqvist

Onsdagar — en kick mitt i veckan
Start 20 mars. Slut 29 maj. Uppehåll 1/5.

Gryningspuls är fartfylld träning kl. 6-7 och det är DROP IN!

6-7 Cykling racer. Magnus Gilliam
6-7 Löpning intervaller. Josefine Carlsson
6-7 Hot HIIT Yoga +38°C . Jona Dahlqvist
7:10-7:25 Varm stretch för alla som cyklat/sprungit + 35°C. Jona Dahlqvist
7-8 Frukosten står framme

17:45-19:00 Vinyasayoga. Jeanette Runol och Jona Dahlqvist
18:15-19:45 Hot Bikramyoga +40°C. Maya Ginsburg
19:30-20:30 Mindfulness. Jona Dahlqvist

Torsdagar — styrka & återhämtning
Start 21 mars. Slut 30 maj. Uppehåll 18/4.

17:45-19:00 Yinyoga. Lilly Kullberg
18:15-19:15 Hot Core Yoga +38°C. Jona Dahlqvist
19:45-20:45 Hot Core Yoga +38°C. Jona Dahlqvist

 

Sporty After Work

Varmt välkommen till en energifylld after work på Studio Canalis fredagen den 1 mars kl. 16-19. Vi bjuder på träning, finsk bastu, japanskt SPA, havsdopp, smoothies, hälsosnacks och meditation för alla som vill. Tiden är drop in och du kommer när det passar och deltar på det du känner för.

16:30 Terränglöpning eller powerwalk vid havet

17:30 Core och stretch inomhus

18:30 Guidad meditation inomhus

Bastun och poolen är öppen och där inne är det Silence som gäller —  för att man ska få  återhämta sig och ladda batterierna i lugn och ro. Priset för allt är 400kr. Ta med sköna kläder, handduk och baddräkt. Du anmäler dig här!

Vinter retreat

Träningen på Studio Canalis följer årstidernas växlingar och vi har fyra retreater per år, en för varje säsong. Först ut är vinter!

9-10 Fysisk Yoga

Vi börjar med ett energigivande yogapass, som stärker kroppen och sinnet och som passar för den aktuella årstiden. Ta med yogamatta och vattenflaska. Kom gärna 15 minuter innan start, så du hinner byta om innan vi börjar. Vi bjuder på våra egna signatur-smoothies som är: Grön Kapha, gul Pitta och röd Vata.

10-11 Bastu & Spa

Nu får du får njuta och koppla av i den finska bastun och det japanska badet. Om du vill är det fritt fram att ta ett dopp i havet. Ta med baddräkt och en egen handduk. Vi har härliga spaprodukter med doft av citrongräs.

11-12 Föredrag

Inspirerande föredrag om hälsa och Ayurveda. Du för göra ett ”body-type-quiz” och vi pratar om hur man kan anpassa träningen och ta hand om sig baserat på sin unika kroppstyp.

12-13 Hälsosam Lunch

Vi äter en härlig vegetarisk lunch, som glädjer alla sinnen.

13-14 Mindfulness Walk

Efter lunchen går vi en guidad vandring med tema närvaro längs havet. Du får gå i tystnad och smälta alla intryck från förmiddagen.

14-16 Workshop

Vi pratar om ACT (Acceptance and Commitment ­ Therapy) och gör övningar som ökar vårt mentala välbefinnande. Vi bjuder på gott te, frukt och kaffe om du vill.

16-17 Mjuk Yoga

Vi avslutar dagen med ett lugnt och stärkande yogapass, som ger avslappning och återhämtning.

Mindfulness är en förmåga som utvecklas genom att avsiktligt uppmärksamt och utan att värdera eller döma observera saker och ting som dom är i stunden här och nu.

– John Kabat Zinn

 

Varmt välkommen till vinter retreat söndagen den 3 februari kl.9-17. Priset är 1800kr och du anmäler dig här!

Silent After Work

Varmt välkommen till en magisk afton! Fredagen den 25 januari mellan klockan 16-19 har vi silent after work på Studio Canalis. Vi ser fram emot en fridfull återhämtande kväll, där vi laddar batterierna inför framtiden. Priset är 400 kr och allt ingår (utom handduk och badkläder). Du anmäler dig här!

Kvällens program

1.Tiden är Drop In och kan komma när det passar dig. Du tar av dig ytterkläder och skor samt låser in din mobil i omklädningsrummen eller i skåpen på ovanvåningen. Klä dig gärna ”mjukis”. Det enda du behöver ta med dig är badkläder och en handduk. Vi har härliga produkter med doft av citrongräs.

2. Du får bada bastu, sitta i vårt japanska spa eller följa facklorna ut för ett dopp i havet. Du kan gå in vår stora sal ”utsikten” och bara slappna av, eller stretcha. Vi har lagt ut yogamattor och kuddar på golvet. Eller du kan sitta och mysa och lyssna på musik i något av våra mindre mötesrum rum. Allt är öppet för dig.

3. Vi har dukat fram te, vatten och lite annat smått och gott, som du får ta när du känner dig lite sugen. Det finns gula, röda och gröna energishottar, råa grönsaksknyten, frukt, nötter och söta rawbollar med lakritssmak.

4. Vill du prova på att meditera så hålls en guidad meditation vid två tillfällen, kl.17 och kl.18:30. En klangskål kommer att ljuda 5 minuter innan så att vi kan samlas i stora salen Utsikten på ovanvåningen.

Varför Silent after work?

Den ständigt uppkopplade vardagen och det sociala bruset kräver vår uppmärksamhet hela tiden och våra hjärnor bombarderas av ett ständigt informationsflöde. Vetenskapliga studier visar att när du stänger av teknik, prat, jobb och ger hjärnan en liten paus så kan det hjälpa dig hitta energi, lust och kreativitet. Genom att flytta fokus från omvärlden till ”här och nu” kommer du bättre i kontakt med din intuition och förmåga till djupa relationer. Det här är en tyst och nedkopplad after-work för att du ska få en andningspaus från en stressig vardag och varva ner för att njuta av helgledigheten. Vi har två små regler: Tystnad: För att varva ner inför helgen behöver vi även slippa prestera verbalt så därför är kvällen i tystnad. Offline: För att kunna lägga prestation, agerande och planerande åt sidan behöver vi göra plats för att vara stilla. Därför lägger vi undan mobiler och klockor i våra låsbara skåp.

Varmt välkommen! Vi vill ge dig en härlig after work där du får vara närvarande med alla dina sinnen, doft, hörsel, känsel och syn.

Hälsar Jona, energimentor på Studio Canalis tillsammans med Christel

 

Introduktion i yoga

Hej och varmt välkommen till introduktion i yoga!

Tre tisdagar den15 januari, 22 januari och 29 januari kl.17:45-19
Anmälan och mer info hittar du om du: Klickar här!

Vi har fått många frågor. Kan man komma och prova hur det är att yoga på Studio Canalis undrar ni? Såklart svarar vi! Vi vill att så många som möjligt ska få plats och få uppleva hur bra det är. Därför har vi skapat en introduktionskurs på tre veckor, som är perfekt för dig som vill testa yoga. Kursen vänder sig till dig som är ny utövare, eller till dig som haft ett längre uppehåll och vill komma igång igen. Eller kanske är du bara nyfiken på hur det är att yoga på Studio Canalis. Du lär dig grundläggande ställningar, andning och avslappning. Efter kursen kan du fortsätta på någon av våra ordinarie kurser om du vill.

Varmt välkommen önskar Jona, energimentor på Canalis

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, för då vet du alltid vad som är på gång och får reda på när vi öppnar bokningen till nya kurser!

 

Studio Canalis 
- liv och rörelse vid havet

Varmt välkommen — känn dig som hemma. Vi är en Studio Canalis familj och alla ska få träna det man tycker om för då mår vi alla bra. Den 7 januari öppnar våra kurser i hotyoga, yoga och mindfulness. I vår kör vi även ute. Träningen följer årstidernas växlingar och vi stärker kroppens fem grundelement, som är kondition, styrka, balans, flexibilitet och snabbhet. Vi jobbar även med det sjätte elementet — mental träning. Vi har många visioner men bara en regel: Vi är granne med naturreservatet så detsamma gäller här … det du tar med dig in i huset tar du med dig när du går … lämna allt som det var när du kom.

Ha det fint önskar Jona, energimentor på Canalis

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, för då vet du alltid vad som är på gång och får reda på när vi öppnar bokningen till nya kurser!