Nytt

Paus för höstlov …

Första veckan i november har vi stängt på Studio Canalis för att hålla höstlov! Vi har alltså en veckas paus på alla yogakurser den 1-7 november. Måndagen den 8 november kör vi på igen som vanligt.

Ha ett fint höstlov önskar alla vi på Canalis!

Nyhet! Lunchyoga! Hotyoga Bowl!

Vi firar yogan och hösten genom att starta en helt ny hotyogaklass som heter ”Hotyoga Bowl” med Therese Gerdman. Varmt välkommen på härlig hotyoga i +38°C, ett svalkande frivilligt havsdopp och en grymt god hawaiiansk pokebowl till lunch. Det är ”limited edition” fem fredagar och start i november. Anmälan öppnar fredagen den 1 oktober kl.18 och då är biljetterna tillgängliga. Du anmäler dig per gång. Pris 300kr för yoga och poké.

Vi vill tacka alla er!

Tack alla Canalis vänner och gäster för ert stora stöd, tålamod och förståelse under den svåra tiden där vi navigerat genom en pandemi tillsammans. Vi är så himla glada och det känns festligt på alla sätt  just nu när restriktioner upphör och det finns plats för mer yoga! Vi är oerhört tacksamma för den energi, balans & harmoni som vi får av daglig yogaträning – och att yogan finns för oss i alla livets stunder. Nu ser vi fram emot en frisk och fräsch höst tillsammans.

Tack!

 

Nytt

Nytt

 • Från och med den 29 september upphörde Folkhälsomyndighetens föreskrifter som gällt under större delen av pandemin. Det innebär bland annat att rekommendationen att om möjligt arbeta hemma nu är borttagen. Det är dock även fortsättningsvis viktigt att hålla sig hemma och undvika kontakt med andra vid tecken på sjukdom, att testa sig vid symtom och att följa de råd och vägledningar som finns för smittspårning. Läs mer om vad som gäller från och med den 29 september på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Information om höstterminen 2021

 • Vi kommer att fortsätta erbjuda fantastisk yoga och ta hand om dig på bästa möjliga sätt. Vi fortsätter att använda två ingångar ett då vi tycker att det funkar bra! Du som går en kurs i hotyoga använder entrén på bottenplan. Du som går på ”vanlig” yoga går upp till plan 2 via spiraltrappan på utsidan/baksidan av huset och går in via balkongen.

Stanna hemma om du har covid-19

 • Om du har testat dig för covid-19, ska du följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. En vaccinerad person som får symptom ska stanna hemma och testa sig för covid-19.

 

Tusen tack för tålamod, förståelse och stöd under den här perioden!

Hälsar Jona Dahlquis, studioägare

 

kom tillbaka till yogan

Vi ser jättemycket fram emot att öppna upp yogan igen. Det har varit en lång ledighet för oss alla och yogaträningen har kanske halkat lite efter? Ingen fara, vi är här för dig och hjälper dig att göra startsträckan smidig och lätt. Kom bara igång och ha tålamod. Yoga är en livsstil och se de första två veckorna som starten på en längre resa och stressa inte upp dig. Börja långsamt. Undvik att gå ”all in” med att nå tårna. Att anpassa sig till en nya rutin brukar vara svårast i början och när du väl tagit dig igenom de två två veckorna så kommer det att kännas mycket lättare. Fokusera på att hålla motivationen uppe och du kommer naturligt in i ”flowet”.

 • Börja försiktigt
  Ta det försiktigt, och var snäll mot dig själv, vi ökar nivån successivt under kursens gång, och du kommer att märka skillnad vecka för vecka.
 • Ta bort alla hinder
  Planera och ta bort allt som kan hindra dig ifrån att komma till Canalis. Ställ yogamattan vid ytterdörren så att du minns att ta med den.
 • Belöna dig själv
  Det finns forskning som visar att vår inre motivation ökar när vi känner oss stolta över oss själva? Ge dig själv en klapp på axeln efter passet, det hjälper!

När öppnar ni upp fler platser?

Det korta svaret är: Så fort vi kan!

Här kommer det längre svaret: Studio Canalis kommer fortsätta följa ansvariga myndigheters vägledning och det finns fortfarande restriktionerna som påverkar antal deltagare, avstånd mellan deltagare och krav i samband med in-och utgång. Fortfarande gäller begränsningsförordningens regler om att begränsa antalet deltagare på yogapassen på ett sätt som är säkert från smittskyddssynpunkt. Vi måste utforma verksamheten på ett sådant sätt att trängsel undviks och att deltagare kan hålla ett från smittskyddssynpunkt säkert avstånd till varandra. Vi måste också se till att in- och utpassage till yogasalar och andra utrymmen kan ske på ett sådant sätt att trängsel undviks. Tack för tålamodet och förtroendet. Vi öppnar upp för mer så fort vi kan! Vi har några platser kvar:

 • Slow Flow 60 med Lisa Persson: 10 gånger start tisdag 28/9
. 4 platser kvar!
 • Yinyoga Stretch 60 med Jeanette Runol: 10 gånger start onsdag 29/9
. 2 platser kvar!

tips till dig som ska på kick off ….

Måndagen den 13 september startar våra korta kick-off-kurser i yoga och hotyoga. Det är 3 yogapass med 3 olika yogalärare. Syftet är att du ska kommer igång med din yogaform. Här är tre snabba råd till dig som kommer hit:

 • Ta med dig en egen yogamatta. Du som hotyogar behöver även en handduk att ha ovanpå yogamattan. Du som går på vanlig yoga kan gärna ta med en sjal eller filt att ha under avslappningen.
 • Klä dig i mjuka sköna kläder. Lager på lager är bra; som kortärmad tröja och tajts samt en långärmad tröja att ha ovanpå. Top&tajts eller linne&shorts är bäst till hotyoga.
 • Vi  använder två ingångar till huset för att undvika möten mellan olika grupper: Hotyoga använder dörren på framsidan. Yoga går in via balkongen med en spiraltrappa som finns på baksidan. Mer frågor och svar hittar du här!

Varmt välkommen till Studio Canalis!

Vi har platser kvar till …

Välkommen! Vi längtar efter att träffa dig snart!

Välkomna till höstterminen, alla gäster, elever och coacher!

I september börjar höstterminen 2021 på Studio Canalis och inför varje ny start fylls jag av blandade känslor där glädje, nyfikenhet och entusiasm blandas med en aning oro och jag tänker på hur jag ska göra för att det ska bli så bra som möjligt. För Canalis tillhör utbildning och undervisning, gäster, elever samt coacher, själva kärnan i verksamheten. Utan er skulle Studio Canalis inte finnas.

Viktigt
!

Den tid vi levt i sedan vintern 2020 har tydligt visat hur viktigt det är med olika former av träning för att bibehålla och öka fysisk och mental hälsa. Mitt i pandemin står Studio Canalis – och Studio Canalis coacher – stadigt som en grön oas att komma till för att träna, trivas och må bra. När nu höstterminen rullar igång igen, så präglas verksamheten fortfarande av pandemin. Vår ambition är att vi ska bedriva träningen så smittsäkert som möjligt. Pandemin har varit jobbig på många sätt, men en positiv sak har den fört med sig: Den har tvingat oss att tänka nytt – och kreativt – när det gäller former och metoder för undervisningen. Samtidigt känns det väldigt bra att vi nu förhoppningsvis kan återgå till en mer normal verksamhet på Canalis.

Gemenskap!

Själva idén med Studio Canalis bygger på möten – där man genom interaktion på träningspassen, i loungen och utomhus skapar ”gemenskap” baserat på mindfulness, omtanke och tolerans. Studio Canalis är inte bara en plats för träning, det är en plats för möten, ett ställe där vi öppet kan delta, bidra, lyssna och utvecklas. Digitala träffar har sina fördelar, men inget är bättre än fysiska mötena mellan människor.

Vad ser jag då främst fram mot under hösten? 

-En avklingande pandemi och en återgång till större yogaklasser på Studio Canalis från och med september.
-Fantastiska inspirerande och utvecklade yogaklasser, träningspass och utbildningar.
-Att starta vår tionde yogalärarutbildning och vår första kurs i mindfulnessbaserad stresshantering.
-Gäster, elever och coacher som tar eget ansvar och följer de rekommendationer som finns när det gäller avstånd, hygien och andra insatser.

Studio Canalis vision är att inspirera till rörelse, sprida kunskap och skapa gemenskap. Låt oss ha det i åtanke när vi nu sätter igång hösten på Canalis. Jag ser fram emot att se fler yogaelever i både Hotboxen och Utsikten, att vi ska mingla och dricka te tillsammans igen. Jag kommer att koncentrera min egen undervisning på våra utbildningar, vidareutbildningar och föreläsningar, samt hålla några kortare kurser med start i november. Hoppas vi ses – och om inte annat – över en kopp te! Jag tror att det blir en spännande, rolig och inspirerande höst och i den här tiden med mycket oro i luften tänker jag på min mindfulness läraren Jack Kornfield som sade:“You can’t stop the waves, but you can learn to surf.”

Varmt välkomna!

Jona Dahlquist, ägare

Ps. Gå in på Studio Canalis och läs den uppdaterade informationen om Covid 19 och all information som finns där.