Nytt

Frågor och svar

Drop in?

Vi tar inte emot gäster till ”drop in” på våra pågående kurser. Vi lär ut färdigheter successivt och vår ambition är att skapa kontinuitet, gemenskap och att ge alla den bästa möjliga coachingen. Vi ökar nivån steg för steg under kursens gång och då funkar det inte att hoppa in.

Klipp kort?

Här bokar du upp dig till en hel kurs, på en bestämd dag och tid, som garanterar att du alltid har en plats. Vi har inga klippkort, vi har kurser.

Testa yoga?

Vi ordnar ”testa yoga” en gång per termin och då får du prova hur det är att yoga hos oss. Vi berättar i vårt nyhetsbrev när det vi har vårt nästa testa-på-yoga tillfälle. 

Ta igen?

Vi har ”kom-kapp-yoga”  i slutet av varje kursperiod. Du kan även ta igen på vissa kurser i mån av plats. Det är gratis att ta igen och vi tar inte emot någon föranmälan. Nästa kom-i-kapp tillfälle är söndagen den 17 november och du kan läsa mer om att komma i kapp här.

När börjar nästa kurs?

Nya kurser startar igen från och med måndagen den 20 januari 2020 och pågår 10 veckor framåt med uppehåll under sportlovet. Alla är välkomna att yoga med oss oavsett erfarenhet .. om man i form eller ur form spelar ingen roll.

Detta är en plats för återhämtning och fridfullhet. Vi njuter av att vara en del av naturreservatet och strävar efter att leva i balans med omgivningarna … samma regel gäller här inne som i naturreservatet … det du tar med dig in i huset tar du med dig när du går … lämna allt som det var när du kom.

After work fredag 11 oktober – den bästa starten på helgen!

After work fredag 11 oktober – den bästa starten på helgen!

Fredag 11 oktober har vi RunYo™ på studio Canalis kl.16-19. RunYo™ betyder Running + Yoga och är löpning och yoga i en helt perfekt kombination. Vi börjar med ett härligt löppass och sedan går vi direkt in i hotboxen och har skön hotyoga stretch i +38°C. Du får träning för alla sinnen. Josefine Ahlgren coachar löpningen och Jona Dahlquist håller yogan. Efteråt är det bastu, spa och havsdopp. Alla kan vara med oavsett dagsform, man springer, yogar och badar i sitt eget tempo. Varmt välkommen till höstens efterlängtade after work med löpning och yoga. Priset är 300kr för all coaching, bastu, bad, smoothies och snacks. Du köper biljetter här!

16:00 Canalis öppnar
16:30-17:15 Löpning intervaller som passar alla med Josefine
17:15-18 Hot Yoga Stretch +38°C för alla med Jona
18-19 Bastu, spabad, havsbad, mingel och AW snacks

 

 

Oasen vid Falsterbokanalen växer …

Kära vänner!

Varmt välkomna till Studio Canalis – oasen vid Falsterbokanalen. Vi växer oss ännu grönare och skönare i höst. Vi målar om fasaden så att huset smälter in mjukt och fint i naturreservatet och står stabilt mot havsstormarna. Inomhus skapar vi ännu mer blomning och det blir även lite ommålning och fix på ovanvåningen. Vi vill ge alla härliga yogavänner, träningskompisar och konferensgäster den bästa upplevelsen. Den största nyheten är att vi ska bygga om Hotboxen! Det blir fler platser på hotyogan och fler mänskor får träna i värmen. Alla ska känna sig välkomna. Vi har många visioner men bara en regel. Canalis är granne med naturreservatet och vi lämnar inga spår efter oss … detsamma gäller inomhus … det du tar med dig in i huset tar du med dig när du går … lämna allt som det var när du kom. Här är vi alltid mindfulla!

Tack för att ni är här,

Jona Dahlquist

Kom i kapp yoga

Hej yogavänner nu kör vi!

Om du missar ett kurstillfälle kommer vi att sakna dig och du kommer att sakna yogan! Varmt välkommen att ta igen! Vi vill att du ska njuta av hösten och självklart får du ta igen missade pass pga resor och livets hinder. Hotyogagänget får lov att ta igen på onsdagens ashtangayoga, torsdagens yinyoga och på fredagens hot vinyasa. Du som yogar ”i vanlig värme” på ovanvåningen får ta igen på valfri klass i sal Utsikten*. Vi har även ”kom i kapp yoga” söndagen den 17 november. Då har vi tre olika yogapass och det är bara att dyka upp och yoga i kapp. Det kostar ingenting att ta igen och du behöver inte anmäla dig i förväg, alla får plats i mån av plats! Här är höstens hela härliga schema!

Kom i kapp yoga söndag 17 november

9-9:50 Hot Atletisk Yoga i +38°C
10-10:50 Hot Core Yoga i +38°C
11-12 Mjuk yoga i vanlig rumsvärme

Jona och hela glada Studio Canalis teamet

*Om du vill ta igen på en klass där det pågår kundaliniyoga önskar vi att du har lite förkunskaper av den yogaformen.

Välkommen till hösten vid Falsterbokanalen …

Vi är glada i dag, för alla höstens fräscha och krispiga 12-veckorskurser startar nu från och med denna måndag! Här kommer några enkla råd på vägen, tänk gärna på att komma 15 minuter innan klassen startar!

Två tips till dig som ska yoga

1. Ta på dig mjuka sköna kläder som du kan röra dig bekvämt i.

2. Ta med en yogamatta och filt till avslappning. (Vi har fina nya till mattor till salu).

Tre tips till dig som ska hotygoa

1. Drick gärna 3 glas vatten (mer än du brukar) jämt fördelat under den dagen som du ska utöva hotyoga.

2. Ta på dig lätta kläder, som top och tajts eller shorts och ärmlöst linne.

3. Ta med yogamatta, handduk att ha ovanpå mattan och vattenflaska. (Vi har nya hotyogamattor till salu).

 

Vi ses snart, det blir magiskt!

Jona Dahlqvist


Du hittar alla våra härliga kurser och event i kalendern på hemsidan.
För att inte missa något Prenumerera på vårt nyhetsbrev, för där lägger vi upp allt som är nytt och extra! Vi ser fram emot en härlig höst tillsammans med massa yoga, fokus, mys och energi. Regn och storm bryr vi oss inte om. Vi har samlat höstschema 12 -veckor även här!

nästa vecka startar höstens kurser …

Nästa vecka startar höstens kurser på Canalis och vi är peppade. Vi hoppas att ni, liksom vi, är fulla av förväntan inför starten. Kurserna börjar mjukt och sedan jobbar vi upp nivån stegvis så att alla tycker det är kul och hänger med. Du som redan är anmäld kan bara chilla fram till starten … Om du däremot inte har bokat en plats till höstens 12-veckorskurs, så är det dags att boka nu. Listan på platser som finns kvar är här:

Måndag kl.18:00 Medicinsk yoga med Eva

Tisdag kl.17:45 Kundaliniyoga med Ann-Jeanette

Tisdag kl.19:30 Gravidyoga med Lisa

Onsdagar kl. 17:45 Vinyasayoga med Jona

Onsdagar kl. 19:30 Ashtangayoga med Jeanette

Torsdagar kl. 18:00 Yinyoga med Lilly

Torsdagar kl.19:45 Yinyoga stretch med Maya 

Fredagar kl.08:00 Hot vinyasa yoga + 38°C med Johan

Söndagar kl.18:30 Varm Yinyoga +32°C med Christel

Söndagar kl. 19:00 Kundaliniyoga med Cathy

 

Vi ses snart i den varma Hotboxen och sal Utsikten. Om du har svårt att välja och vill testa yoga bara EN gång, så läser du mer och anmäler dig här!

 

Hur fungerar värmen i Hotboxen?

Det är som att yoga i solen, du blir mjuk, skön och smidig, men hur fungerar det egentligen?

Värmarna i hotboxen avger en helt ofarlig värmestrålning (mörk IR strålning) som kan likställas med den som kommer från en värmekamin eller öppen spis. Skillnaden mot konventionella värmesystem som oftast värmer upp luften är att värmestrålningen värmer ytor och fasta föremål såsom golv, väggar men även människor. Detta ger en behaglig värmekänsla som kan likställas med att vistas i solen men utan den skadliga UV strålningen.

Eftersom den inte värmer luften primärt så orsakar den inte heller luftrörelser, vilket innebär att den inte rör upp damm eller allergener i onödan vilket ger en bättre inomhusmiljö. Dessutom så torkar den inte ut luften utan den relativa luftfuktigheten behålls vilket är bra för kroppen och gör det lättare att andas.

Varmt välkommen in i värmen, om två veckor börjar höstens kurser och vi har 10 hotyogaplatser kvar!

Måndagar kl. 16:45 Hot Wild Fire i +38°C med Daniel. 1 plats kvar! Boka här!
Fredagar kl.08:00 Hot Vinyasa i +38°C med Johan. 7 platser kvar! Boka här!
Söndagar kl.18:30 Varm Yin i +32°C med Christel. 2 platser kvar! Boka här!

Testa Yoga!

Vill du testa hur härligt det är att yoga tillsammans med oss och våra proffsiga yogalärare på Canalis? Vill du känna in stämningen, lära känna oss och prova några olika yogaformer. Kom hit och testa! Priset är 200kr för en testklass och vi drar av hela summan från din kursavgift när du bestämmer dig för att yoga med oss. Testa gärna flera pass. Vi har fem tillfällen i mitten av september:

Tisdagen den 17 september kl. 17:45 kan du testa kundaliniyoga med Ann-Jeanette
Onsdagen den 18 september 19:15 kan du testa ashtangayoga med Jeanette
Torsdagen den 19 september kl.18:00 kan du testa yinyoga med Lilly
Fredag den 20 september kl.08:00 kan du testa hotyoga med Johan
Söndagen den 22 september kl.19:00 kan du testa kundaliniyoga med Cathy

För att anmäla dig ska du mejla ditt namn och vilken klass du vill gå till jona@yogajona.se så skickar vi dig en inträdesbiljett! Varmt välkommen, vi ser fram emot att se dig här!

 

kreativa och roliga konferenser

Välkommen till Studio Canalis – här är det alltid avslappnat och skönt. Just nu är det konferens-säsong och projekten på jobbet ska igång igen efter sommaren. Alla våra dörrar och fönster är öppna och en skön sensommarvind strömmar in genom balkongen. Kreativiteten och effektiviteten flödar. Här får man ha hela huset för sig själv och det är som att ha sin konferens hemma i soffan, fast maten är serverad. Miljön både ute och inne är ju helt unik, så det är helt förståeligt att alla trivs här. Sedan har vi ytterligare argument … Alla konferensgäster får träna i någon form! Rörelse ökar enligt studier förmågan till komplex problemlösning med 80%. Vi inleder konferensen med ett träningspass och vi passar på att ta grupparbetet under en promenad längs havet. Hur bra låter inte det … ?Om du tränar hos oss och känner dig sugen på att ha ett möte hos oss, tveka inte att ta hit dina kollegor. Mejla jona@studiocanalis.se så kan vi fila på detaljerna, eller läs mer om våra konferenser här!

Studio Canalis — en mer kreativ konferens

 

Vi har hotyoga hav och utedusch

Hotyoga är hett och vi älskar det. I vår hotbox med stora fönster mot naturreservatet och ett japanskt spabad, som bidrar till perfekt luftfuktighet, har vi  kurser i liten grupp för MAX 12 personer. Vi har bikramyoga, hot vinyasa, hot flow, hot atletisk, hot yang yin, hot core och varm yinyoga. Värmen varierar mellan +32°C och +40°C beroende på vilken kurs man går. Unikt på Studio Canalis är att havet är nära och att svalka sig i havet direkt efter passet ger en extra kick. Vi har hotyoga plus hav! Och vi har en utedusch som är helt magisk! I höst har vi 12-veckorskurser i hotyoga och vi  har platser kvar på följande pass: 

+38°C Hot Yang Yin med fokus på kombination av styrka och stretch. Onsdagar kl.18:00. Läs mer här!
+40°C Hot Bikram, som är en serie med 26 ställningar. Fredagar kl.06:30. Läs mer här!
+38°C Hot Vinyasa med fokus på kroppens funktionalitet. Fredagar kl.8:30. Läs med här!
+32°C Varm Yin med fokus på djup stretch. Söndagar kl. 18:30. Läs mer här!

Varmt välkommen in i värmen!

Önskar Jona och Crew