Nytt

NYTT! Frisim för nybörjare fyra söndagar

Är du nybörjare?
Vill du lära dig frisim?
Vill du simma i havet?

Nu startar vi gruppträning för nybörjare i samarbete med NTK. Vi tränar vid Handikappbadet fyra söndagar i sommar med målet att kunna simma frisim i öppet vatten. Coach är Madelen Rydqvist, elitsimmare och triathlet.

Söndag 30/6 kl.17:15-18:15
Söndag 14/7 kl.17:15-18:15
Söndag 28/7 kl.17:15-18:15
Söndag 11/8 kl.17:15-18:15

Vi samlas på Studio Canalis innergård 10 minuter innan träningen startar för en genomgång och går tillsammans ner till havet. Det enda du behöver är ett par passande simglasögon, en badmössa och gärna även ett glatt leende eftersom det gör upplevelsen mycket roligare. Det är +20°C i havet nu och det går fint att simma utan våtdräkt. Priset är 180kr per gång. Specialpris för NTKs medlemmar är 100kr. Du anmäler dig genom att swisha oss på nummer 1236379416. Skriv din e-postadress i meddelande så skickar vi dig en bekräftelse

Varmt välkommen!

 

Yogan startar igen den 1 juli

Vill du känna dig mjuk och skön i sommar?
Vill du bli stark och få mer energi?
Längtar du efter yoga lika mycket som vi?
På måndag kör vi igång!

Måndagar 9-10 Yoga ute på trädäcket vid Handikappbadet
Tisdagar 19:30-20:30 Yoga inne i Utsikten på Canalis
Onsdagar 9-10 Yoga ute på trädäcket vid Handikappbadet
Torsdagar 19:30-20:30 Yoga inne i Utsikten på Canalis
Fredagar 9-10 Yoga ute på trädäcket vid Handikappbadet

Från och med måndagen den första juli är det yoga varje vardag på Canalis … och vi håller på utan avbrott till mitten av augusti. Alla pass är för alla och vi anpassar träningen så att alla ska känna sig glada och nöjda. Om du vill veta vilka yogalärare som håller pass hittar du info när du laddar ner vårt sommarschema 1 juli – 11 augusti

Varmt välkommen, det är bara att dyka upp med sin yogamatta/liggunderlag och droppa in. Man köper ett förmånligt sommarkort här!

Jona Dahlqvist och Team Studio Canalis

Nu är det +18°C i havet i Falsterbokanalen

Kära vänner av sol, vind och vatten!

Nu är det sommarlov allt är möjligt. Vi har skapat Camp Canalis som ett roligt långt sammanhängande träningsläger för alla som vill ha en härlig hälsosam sommar. Camp Canalis är till för att stärka oss från grunden igen – fysiskt och mentalt. Vi startar officiellt måndagen den 1 Juli och sista dagen är fredagen den 9 augusti. Här är en kort sammanfattning av allt roligt.

Vill du yoga?

Yoga är vårt liv här på Studio Canalis, vi älskar alla yoga, gärna i kombination med någon form av sport. På måndag 1/7 startar vi med yogaklasser både inne och ute varje vardag. Det är bara att komma så mycket du har lust. All yoga är för alla.

Vill du simma i havet?

Just nu är det +18°C i vattnet så det är ingenting att tveka på, man behöver inte ens våtdräkt. Alla är varmt välkomna att simma med oss och alla får ut någonting av träningen. Och om du inte kan ett enda armtag crawl … vi löser det med hjälp av PT crawl.

Vill du cykla i morgonsolen?

Vi cyklar redan klockan 06:00 för att vi vill slippa all biltrafik och för att ingen frukost är så god som efter-cykling-frukosten. Kom för det hembakta brödet och den goda rabarber – marmeladen.

Vill du springa på stranden?

Nu kan du välja om du vill springa sex på onsdagmorgonen eller sex på torsdagkvällen. All löpning på Canalis passar alla och alla är välkomna! Vi springer intervaller lite fram och tillbaka och hit och dit och man utgår alltid från sin egen dagsform.

Vem kan vara med?

Alla är välkomna! Om du tvivlar på din yogaform, simform, löpform, cykelform eller form över huvudtaget? Du kan sluta fundera nu, för du är jätteduktig och vi är jättesnälla. Vi coachar dig där du är nu och lyfter dig till nästa nivå. Vi ser fram emot en inspirerande sommar full av energi och gemenskap.

Glad energifylld sommar hälsar Jona Dahlquist och Team Camp Canalis

 

 

PT Crawl är igång …

”Hej Jona! Blev såå taggad när jag fick senaste nyhetsbrevet från Studio Canalis! Har länge drömt om att lära mig crawla. Är PT Crawl verkligen för alla?! Krävs det inga förkunskaper i crawl från bassäng tidigare? Jag har inga förkunskaper.”
– Alexandra Wik

Ja! PT Crawl är heeelt från början, för vi tycker att det är så himla kul att kunna crawla och vi vill sprida vår glädje vidare till andra. Det är roligt och nyttigt att lära sig nya saker, hjärnan utvecklas av att kroppen utmanas. Alexandra har en dröm och vi är här för att uppfylla den drömmen. Efter sin första PT-lektion är hon på väg och vi finns här för alla som vill uppleva den fantastiska känslan av att simma utan ansträngning i havet.

17,2°C i havet i Falsterbokanalen nu och det är en riktigt behaglig simtemperatur.Ta gärna med våtdräkt och ett glatt leendet eftersom att det gör upplevelse mycket roligare. Har man ingen våtdräkt så går det bra att simma utan och vi gör det bästa av situationen.


” Jag känner mig superpeppad, och nu ska familjen till Grekland på semester och jag ska träna crawl i havet varje dag”.
– Åsa Werntoft

”Jag fick en aha-upplevelse när jag simmande med Madde i dag, jag har lärt mig att andas ut genom näsan under vattnet ”
– Anna Pettersson

PT Crawl är även för dig som vill utvecklas, finslipa på din teknik och bli mer säker, snabb och trygg. Vi coacher dig på din nivå och tar dig till nästa nivå, så att du hela tiden känner att du utvecklas och tar dig framåt.

 

 


Vi samlas alltid på Studio Canalis där vi har en liten genomgång kring crawl och sedan går vi tillsammans ner till vattnet. Efteråt pratar vi om vad du kan tänka på och utveckla till nästa gång. Priset är 400kr för en timme top notch träning tillsammans med delfinen coachen Madelen Rydqvist. Anmäl dig genom mejl till jona@studiocanalis.se

Träna, äta, vila, njuta, leva – sommaren är här!

 

Yoga utomhus?

Javisst! Vi älskar yoga utomhus …

Att höra segel slå, vågspel leka, att ana andra världar … att öppnar ögonen och se en segelbåt med kanadensisk* flagga glida genom Falsterbokanalen, vända ansiktet mot solen, höra lugna andetag, röra sig lätt utan ansträngning, känna sig som en superhjälte, förbereda sig för att möta dagen … vi älskar yoga utomhus för att man blir smidig, stark, glad och redo för nya utmaningar. Vi är så himla glada att finnas på denna plats, på bryggan vid havet, och att Studio Canalis smälter in i naturen, naturreservatet och matchar Lotsvillans vita vandrarhem så perfekt. Här kan vi yoga, simma, springa, cykla och vandra. Vi är stolta över att vara granne med naturreservatet och detsamma gäller när vi tränar här … det vi tar med oss hit tar vi med oss när vi går … vi lämnar allt som det var när vi kom.

* Jag skojar inte, man ser segelbåtar glida genom Falsterbokanalen varje dag. I morse kom en segelbåt med kanadensisk flagga farande.

Vad kostar sommaryogan?1

1200kr är priset för alla yogapass ute från 1 juli till 9 augusti måndagar, onsdagar och fredagar. Köp Canalis yoga ute här!

Jag är heeelt nybörjare, kan jag vara med på sommaryogan? 

Vi kör yoga för alla. Du behöver inte vara smidig och atletisk. Vi anpassar träningen och vi ger olika alternativ. Alla får ut någonting av yogan!

Är yoga bra träning?

Yoga stärker och mjukar upp muskulaturen, ökar rörligheten och ger dig återhämtning. Man blir du klartänkt, fokuserad och skärper sina instinkter!

Varmt välkommen hälsar Jona och alla yogalärare på Canalis

 

Vad är det för yoga inne i sommar?

Vi älskar känslan när man precis har yogat och är avslappnad och mjuk i hela kroppen …  och glad … då är det underbart att sitta på balkongen och njuta av den ljumma kvällen med en kopp te och se båtarna flyta förbi i Falsterbokanalen …

I sommar har vi skön kvällsyoga som gör dig mjuk och smidig. Du är varmt välkommen till vår stora sal med magisk utsikt över havet för den perfekta avslutning på en fin sommardag. Med mjuka rörelser, stretch, återhämtning, mindfulness och meditation landar du mjukt efter en intensiv dag. Inga förkunskaper behövs och våra yogalärare anpassar övningarna efter din dagsform och nivå. Du blir smidig samtidigt som du får återhämtning. Alla pass är för alla och alla pass är drop in. Kom gärna 15 minuter innan så att du hinner njuta av en kopp gott te på vår balkong. Ta även gärna med dig en yogamatta om du har. Om du vill veta vilken yogaform vi kommer att erbjuda under sommarkvällarna så kan du ladda ner hela vårt färdiga sommarschema nu.

Aktuell havstemperatur är +17°C

Vill du simma i havet? 

Varmt välkommen, det är bara att dyka upp, vi tar hand om resten. Hittills har vi bara simmat korta sträckor, men nu när temperaturen har stigit till +17°C ökar vi distanserna successivt. Läs mer om  simträningen  här!

Måndagar 07:15 Simning styrka
Tisdagar 18:00 Swimrun
Onsdagar 07:45 Simning snabbhet
Fredagar 07:15 Simning distans (startar den 14 juni)

Vill du lära dig crawl? 

Du är mycket varmt välkommen att anmäla dig till individuell coaching i liten grupp på tisdagar och torsdagar. Läs mer om PT Crawl här!

Tisdagar 16:45 PT Crawl
Torsdagar 16:45 PT Crawl 

Vi hjälper dig till succé i öppet vatten! Tillsammans blir vi smidiga som fiskar i havet och lär oss att simma harmoniskt, lugnt och fint.


Camp Canalis Sommaren 2019

Träna, äta, vila, njuta, leva – sommaren är här!

 • Träningslägret startar ”officiellt” måndagen den 1 Juli
 • Sista dagen är fredagen den 9 augusti
 • Vi bifogar hela vårt sommarschema här!
 • Alla pass är drop in, du ska inte anmäla om du redan är anmäld här!

Om du tvivlar på din yogaform, simform, löpform, cykelform eller form över huvudtaget? Du kan sluta fundera nu, för du är jätteduktig och vi är jättesnälla. Vi coachar dig där du är nu och lyfter dig till nästa nivå. Tänk istället på följande: 

 • Kom gärna 15-10 minuter innan passet startar 
 • Coacherna är alltid här för dig till 100% och vi ställer aldrig in 
 • Vi är en del av naturreservatet … lämna allt som det var när du kom och glöm ingenting kvar

Vi ser fram emot en inspirerande sommar full av energi och gemenskap. Du får ta med kompisar/familj på träningen, som swishar oss 180kr på plats innan passet. Ta med träningsgrejer samt en handduk och vattenflaska. Vissa pass är redan i gång, och det är bara att komma, se vårt roliga junischema.

Glad energifylld sommar hälsar Team Camp Canalis

Jona Dahlquist, coachar allt
Madelen Rydqvist, coachar simning, swimrun och PT Crawl
Josefine Carlsson, coachar löpning
Magnus Gilliam, coachar cykling
Lilly Kullberg, Ann-Jeanette Nilsson, Maya Ginsburg, Jeannette Runol, coachar yoga

 

PT Crawl för ALLA!

Vill du lära dig att simma i öppet vatten?
Vill du bli snabbare på crawl?
Vill du lära dig frisim från början?

Vi har PT Crawl för dig på tisdagar och torsdagar kl.16:45-17:45 från 11 juni till 8 augusti.

PT Crawl är ett unikt träningspass tillsammans med Madelen Rydqvist, som är elitsimmande triathlet med stor erfarenhet av coaching för både vana och ovana simmare. Vi erbjuder PT crawl till dig som vill lära dig att simma snabbt och effektivt i öppet vatten. Vi går igenom grunderna för hur man simmar frisim och vad man ska tänka på i varje armtag. Inga förkunskaper behövs. Du kan vara med hur många gånger du vill, men det brukar ta cirka 2-3 gånger för att få kläm på det där med frisim. Även du som redan är bra på frisim och vill slipa på dina skills är välkommen. Vi simmar i havet och temperaturen varierar mellan +14°-+18°C så en våtdräkt ofta bra att ha. Priset är 400kr för 60 minuter top notch coaching i liten grupp med max 3 personer per gång. Varmt välkommen att anmäla dig till PT Crawl genom att mejla oss och berätta vilken tisdag eller torsdag som det passar för dig att träna. Mejla: jona@studiocanalis.se eller madelen.rydqvist@gmail.com

Läs gärna mer om hur det är att träna Open Water Simning i Falsterbokanalen här! Just nu simmar vi på måndagar kl.7:15 och på onsdagar kl.7:45. Snart startar simning även på fredagar kl. 7:15. För att inte missa något Prenumerera på vårt nyhetsbrev, för där lägger vi upp allt som är nytt och extra!

 

Vill du yoga ute i sommar?

Varmt välkommen till Camp Canalis uteyoga

 • Skön yoga utomhus som verkligen passar exakt alla
 • Måndagar, onsdagar och fredagar kl.9-10
 • Med härligt utsikt över Falsterbokanalen på bryggan vid Handikappbadet
 • Priset är 1200kr för 18 pass uteyoga inklusive bastu och bad
 • Alla pass är drop in och när du betalat är det bara att komma
 • Uteyoga startar måndagen den 1/7 kl.9-10 och slutar fredagen den 9/8 kl. 9-10
 • Ta med dig ett eget liggunderlag och sköna kläder

Måndagen den 1 juli kör vi igång med sommaryoga utomhus på bryggan vid handikappbadet, som ligger perfekt vid Lotsvillan. Det blir härlig uteyoga varje måndag, onsdag och fredag kl.9-10 fram till fredagen den 9 augusti. Priset är 1200kr för alla uteyogapass under hela sommaren. Om det regnar flyttar vi inomhus till vår stora fina sal på ovanvåningen … Utsikten. Du får även gärna bada bastu hos oss och bada i havet i samband med yogan. Varmt välkommen, du köper camp canalis uteyoga med Swish här nedanför.