Nytt

Yoga Vintern 2021

Vintern 2021 fortsätter vi att springa, yoga, simma, bada och njuta av  den magiska utsikten vid naturreservatet. Antalet gäster är ändrat till 12 för alla grupper vilket är minimiantalet för att kunna bedriva vår verksamhet. Hela vårt förnyade schema finns nu på framsidan av hemsidan här! Bokningen öppnar på fredag den 27 november kl.8:00.

Med vänlighet,

Jona Dahlquist

Nya ändringar i korthet:

1. Vi sänker antalet gäster till 12 i alla yogagrupper.
2. Alla yogalektioner är 60 minuter med 45 minuter paus mellan klasserna.
3. Gäster som yogar på ovanvåningen använder yttertrappan på baksidan av huset, går runt via balkongen till framsidan mot Falsterbokanalen och går in där. Skoställ och kapphängare finns i loungedelen.

Hej kära yogavänner!

Jag skriver med anledning av den presskonferens som regeringen höll igår vid 14.30 om covid-19-pandemin och att det maximala antalet för en allmän sammankomst är 8 personer. 

Yoga på Studio Canalis definieras inte som en allmän sammankomst vilket innebär att vi får lov att fortsätta med våra yogakurser. Vi är tacksamma att vi kan yoga och gör allt vi kan för att säkerställa en positiv upplevelse. Vår önskan är att du fortsätter att känna tillit till att vi gör allt för dig. Vi följer folkhälsomyndighetens verktyg för riskbedömning och riskreducerande åtgärder. All information om vad vi gör hittar du här. 

Varmt välkommen,

Jona Dahlquist
Ägare av Studio Canalis

Måndagen den 16 november presenterar regeringen ett nytt förslag. De nya restriktionerna kan innebära att gränsen för allmänna sammankomster sänks till max 8 personer från och med den 24 november och fyra veckor framåt. Yogastudios omfattas inte formellt av detta beslut men regeringens budskap just nu är att det inte bör förekomma sociala situationer med fler än åtta personer och att detta ska vara normen för hela samhället, oavsett om det rent formellt träffas av lagen eller inte. Vi avvaktar mer information och återkommer om yogakurserna vintern 2021. Tack för tålamodet. 

 

Yoga Live On Line!

Varmt välkommen till yoga för stressreduktion som sänds Live On Line söndagen den 22 november kl.18-19:30 direkt från Canalis. Du rullar ut yogamattan hemma hos dig och loggar in live där du får möta din yogalärare Jona. Passet är gratis för alla som missat ett pass under hösten och du anmäler dig här!

yoga är bra för immunförsvaret

Vår vision är att sprida hälsa och välmående genom yogaträning i olika former. Den rådande uppfattningen är att yoga förbättrar funktionen i immunsystemet och minskar känsligheten för infektioner.

Regelbunden yogaträning leder till sänkt blodsocker, blodtryck och hjärtfrekvens (hur många slag hjärtat slår under en minut) och sänkta nivåer av kortisol och proinflammatoriska cytokiner (protein som produceras av immunförsvaret och utsöndras vid bland annat skada, stress eller inflammation).

Det finns ett tydligt samband mellan yogapraktik och hälsostatus och i en internationell studie från 2019 rapporterar 96.1% av yogautövarna att de har en generellt god hälsa och 87.7% rapporterar att de fått bättre hälsa sedan de började med yoga.

Vi fortsätter att arbeta med det vi är bäst på; att sprida yoga för hälsa och välmående. Nya yogakurser startar i slutet av januari och anmälan öppnar den 27 november kl.08:00. Du kan se schemat för vintern när du klickar på januari 2021 här!

yoga i november …

Studio Canalis är en lugn oas mitt i stormen där du kan landa en stund och känna dig som hemma. Med stärkande yogarörelser, vitaliserande andningsövningar och mindfulnessträning möter vi årets mörkaste månad med värdighet. Söndagen den 22 november har vi kom-i-kapp-yoga för dig som har missat träningen och vi har några platser kvar som du kan boka här!  

Kom i kapp yoga 22 november

Vi är jätteglada att ni prioriterar träningen genom att komma hit varje vecka utan att missa ett endaste ett pass. Ibland kommer det dock hinder på vägen. Därför har vi gratis ”kom-kapp-yoga” i slutet av varje säsong. Det är en perfekt chans att ta igen när du missar ett träningspass. Nästa tillfälle är söndagen den 22 november kl.9-12. Det är helt gratis men du behöver anmäla dig och välja klass i förväg. Läs mer och boka dig här!

Höstlov …

Vi vill passa på att påminna alla fina goa gäster att vi har höstlov nästa vecka. Under pausen har vi coacher chansen att förbättra och förnya oss för att kunna ta dig vidare till nästa nivå av fysisk och mental fitness. Vårt absolut bästa höstlovstips är att träna varierat på hemmaplan och att vistas utomhus i den friska vinden – gärna varje dag. Ta hand om dig och rör på kroppen. Free your mind and your ass will follow!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev det är där du får reda på saker först!