Simning

  • Simma starkt, simma snabbt, simma långt eller lära dig simma frisim? Varmt välkommen att träna Simning i öppet vatten tillsammans vid Falsterbokanalen. Här finns något för alla.
  • Mer erfarna startar simträningen så fort vattnet är +12°C och simmar varje måndag, onsdag och fredag. Vi fokuserar på styrka, snabbhet och distans. Vi tränar även teknik och olika strategier för simning i öppet vatten, som att läsa strömmar, möta vågor, navigering och andningsteknik. Känslan mindfulness i vatten är viktig för att ta sin simteknik till nästa nivå – därför har vi kul och skapar förutsättningar för fint flow i havet.
  • Vi har även frisim för nybörjare på tisdagar och torsdagar från mitten av juni. Frisim för nybörjare är träning i liten grupp för dig som vill lära dig grundläggande frisim eller förbättra din teknik.
  • Ansvarig coach är Jona Dahlqvist, 18 ironman varav 4 världsmästerskap på Hawaii. Jona har simmat i Falsterbokanalen i alla väder och vågor sedan år 1999 och känner till området väl. Som simmande coach har vi också med oss ”delfinen” Madelene Rydqvist, elitsimmare och triathlet samt Josefine Jangvert som tävlar i Swimrun på elitnivå.
  • Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så får du reda på vad som händer vattnet kring Falsterbokanalen, du beställer nyhetsbrevet här!