Viktig information och svar till alla gäster på Studio Canalis med anledningar av Covid-19!

Vad händer med kursstart januari 2022?

Just nu är smittspridningen av covidvarianten omikron mycket stor i Sverige. Flera åtgärder införs enligt folkhälsomyndigheten den 10 januari. Åtgärder bedöms i nuläget behöva kvarstå fram till mitten av februari, men kommer att omprövas var 14:e dag. Vi uppdaterar hemsidan direkt när nya direktiv ges från myndigheter. Detta gäller tills vidare:

 • Starten på alla yogakurser och yogaevent flyttas fram. I nuläget vet vi inte exakt hur länge, vi inväntar besked från ansvariga myndigheter.
 • RunYo (löpning + yoga) går enligt ursprungligt schema eftersom vi är utomhus.
 • Mindfulness går enligt ursprungligt schema då det bara är 6 deltagare och regler om 10m2 per gäst kan följas.

Vad händer med min kursplats?

Du har kvar din kursplats och vi garanterar att vi öppnar studion och startar våra yogakurser och event igen så fort myndigheterna ger klartecken att bedriva verksamhet.

Hur får jag reda på när kurserna startar igen?

Vi skickar ut ny information om kursstart genom nyhetsbrev, hemsida och instagram. Vänligen håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev, hemsida eller följ oss på Instagram @studiocanalis

Bakgrund

Den 23 december kom ansvariga myndigheter med förnyade restriktioner som innebär att varje gäst som utövar yogaträning måste ha en egen yta på 10m2.

På Studio Canalis innebär detta att sal Hotboxen kan ta emot 6 gäster och sal Utsikten kan ta emot 8 gäster. De flesta yogakurser är fullbokade med 14-16 yogautövare per klass men det är alltså inte tillåtet att ta emot mer än 6-8 gäster.

Förra vintern testade vi att dela alla grupper i mindre grupper med endast 6 gäster per klass. Den här modellen täcker inte ens de fasta kostnaderna för Studio Canalis och vi får inget statligt stöd för den förlust som detta skapar för oss. Varken vår studio eller andra yogastudios har under hela pandemin fått någon typ av statligt stöd vilket försvårar situationen. Läs gärna artikeln i Aftonbladet här!

Med allt detta i beaktande har vi beslutat att skjuta fram starten av vårens yogakurser. Vi garanterar härmed att du har din kursplats kvar och återkommer med exakt startdatum när nya rekommendationer gällande våren kommer från ansvariga myndigheter. Vi hoppas att kunna starta så fort som möjligt och att vi bara behöver skjuta fram starten lite grann.

Med hopp om ett ljust, friskt och vackert nyår 2022!

Jona Dahlquist

Läs information om covid-19 här!

2 kommentarer på “Viktig information och svar till alla gäster på Studio Canalis med anledningar av Covid-19!

 1. Jag har anmält mig till gongbad den 23 januari och undrar hur det blir eftersom det inte är en kurs utan snarare endast ett tillfälle?

  1. Hej Carin och tack för din fråga!

   Jag ber att förtydliga att reglerna i pandemilagen gäller alla våra event, även ett enskilt tillfälle.
   Vi lovar att återkomma med nytt datum så fort det är möjligt.

   Vänligen,

   Jona Dahlquist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *