RunYo

  • Gillar du att springa länge och lugnt?
  • Gillar du att kombinera löpning och yoga?
  • Lördagen den 11/9 har du möjligheten. Läs mer och. boka här!
  • Här får du trevlig läsning av en tidigare deltagare; Martin!

Blogginlägg RunYo 18km

Saliga äro de saktmodiga, ty de skola besitta jorden. Detta må vara vad som står skrivet i Matteusevangeliet, men en varm julimorgon i Skånes sydvästra hörn kan saligheten bestå i att bekämpa snooze-instinkten, stiga upp tidigt och bege sig till Studio Canalis. Ett långpass traillöpning tillsammans med Jona och träningskompisar är, till skillnad från en bal på slottet, aldrig dötrist eller långtråkigt, men sannolikheten att det kan vara alldeles, alldeles underbart är ganska hög. Så var fallet denna lördag. Sju löpare gav sig iväg tillsammans västerut längs skuggiga, milt barrdoftande stigar i kanten mellan Ljunghusens bebyggelse och strandremsan. Med i våra sinnen fanns goda råd för hur man bättre ska kunna förebygga, förstå och hantera den temperaturupphettning i kroppen som oundvikligen blir fallet  vid längre utomhusträning i högsommarvärme. Konsekvensmässigt verkade gruppen kollektivt anse att varje nästa tillgängliga vattenkran inte bara var ett njutbart mål i sig, men en svalkande livsnödvändighet.

18 kilometer kan ha hur mycket som helst att bjuda på. Norra sidan av näset med obefolkade strandängar och ett långgrunt spegelblankt hav, väsenskilt från det istäcke som låg där tjockt och maktfullt för fem månader sedan. Södra sidan med kritvita sandklitter i den intensiva morgonsolen, mot en fond av Östersjön i djupblått. På ängen: gräshoppor som studsar iväg från dina annalkande löparskor, likt stänk från en barnstövel i en vattenpöl. Vid golfbanan: morgontrötta, välklädda sommarjobbspågar som fixar till lite extra i bunkrarna inför dagens anstormning. På heden: långsamt idisslande kor som tittar fixerat (men stillsamt) efter löparnas möten med deras nyfikna kalvar. I björkskogen: närkontakt av tredje graden med denna naturens vidunderliga konstruktion som kallas spindelväv – och eventuell ofrivillig konsumtion av något som satt i näten. Och det är kanske här de något mer saktmodiga i trailspåret är något mer saliga trots allt. 🙂

I slutändan kommer ingen först, ingen sist. Det loopas, peppas och fixas längs vägen för gruppens alla beståndsdelar kommer tillbaka till kanalen samtidigt. En dag som denna får löparyogan momentant stå tillbaka för ett långt dopp i det svalkande blå. Solen känns därefter inte längre som en motståndare men som en välvillig vän, som under yogasessionen utomhus hjälper till att mjuka upp stela leder, öka smidigheten i ensidigt använda bindvävnader och sträcka ut skönt trötta muskler. Tack för en underbart härlig start på dagen!

Martin – hängiven löpare, swimrunnare och runyogare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *