Finns det någon yogastil som är bättre än någon annan?

En stor studie av forskarteamet Cramer, Langhorst och Dobos (2016)* där 306 olika forskningsartiklar om yoga jämfördes visar att 91% av alla yogaprogram kan ge positiva effekter. Den viktigaste faktorn för att få effekt är att träningen genomförs och därför rekommenderar vi att du väljer den yoga du gillar.

Här nedanför kan du läsa lite mer om vilka yogastilar vi har i höst. Och här ser du höstschema 2020!

Ashtangayoga – dynamisk yogaform där yogaställningarna synkroniseras med andetaget och görs i en bestämd ordningsföljd. Du utvecklas steg för steg och vi lägger till fler yogaställningar successivt. Ashtangayoga passar dig som gillar fysisk träning med fast struktur och tydlig progression. Passar både nybörjare och erfarna.

Gravidyoga – mjuk yoga som ökar kontakten med din baby och förbereder dig inför förlossningen. Yogan är stärkande och välgörande med stort fokus på andning och avslappning. Du är varmt välkommen oavsett hur långt du är i din graviditet.

Hot Atletisk Yoga +38°C – dynamisk vinyasayoga för muskler, flexibilitet och koncentration. Vi fokuserar på kroppens funktionalitet och balans mellan styrka och smidighet. Alla är välkomna, oavsett om man känner sig sportig eller ej. Klassen passar dig som vill utveckla styrka, flexibilitet och  mentalt fokus.

Hot RunYo™ +38°C – löpning och hotyoga i en energifylld mix. Löpningen sker på mjuka skogsstigar och fokuserar på hållning och teknik. Vi springer korta intervaller som passar alla; i form eller ur form spelar ingen roll. Efter löpningen följer 45 minuter hotyoga speciellt anpassad för löpare.

Hot Strength Yoga +38°C – kraftfull vinyasayoga med dynamiska och statiska yogaövningar som gör dig stark. Yogan har som fokus att bygga styrka, förbättrar hållningen och stärker kroppens core och övriga muskler. Klassen ger fysisk och mental styrka och passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

Hot Tabata Stretch Yoga +38°C – kombination av intensitet, stretch och avslappning. Klassen inleds med högintensiva intervaller för att få upp hjärtfrekvensen och därefter följer djupgående stretch och avslutande avslappning. Intensitet och stretch i en perfekt kombination som passar alla.

Hot Vinyasa Yoga +38°C – dynamisk yoga som består av olika former av solhälsningar, klassiska yogaställningar och modernare variationer. Yogarörelser är flödande och synkroniseras med andetaget till bra musik. Yogapasset ser olika ut varje gång och du blir successivt starkare och smidigare i hela kroppen.

Hot Yoga 26&2 +40 °C – klassisk hotyoga bestående av en serie med 26 yogaställningar och 2 andningsövningar vilka alltid utförs i samma ordningsföljd. Serien är mentalt och fysiskt utmanade och klassen utförs i 40 graders värme, så var beredd på att svettas!

Medicinsk yoga –  mjuk terapeutisk yoga för kroppen och sinnet. Yogapasset består av djupandning, mjuka rörelser, avslappning och meditation. Inga förkunskaper behövs för att delta. Medicinsk yoga passar alla som vill yoga under lugna meditativa former.

Mjuk Yoga – mjuk yoga är en kombination av flödande och lugna yogaställningar, andning och avslappning. Yogapasset består av en olika yogaserier som stärker dig fysiskt och mentalt och är en yogaform för alla, som vill ha mjuk yoga med både fysisk och mental utveckling.

Rehab Gong Yoga – rehabiliterande yoga med yogaställningar, mantra, meditation och andning. Yogapasset består av en olika yogaserier som stärker dig fysiskt och mentalt och under avslappningen lyssnar du till tonerna av en gong som befrämjar återhämtningen. Alla är välkomna.

Terapeutisk Yoga – yogaträning som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd som exempelvis nack-och ländryggssmärta, artros, högt blodtryck, astma och stress. Yogaövningar, andningsträning och medveten närvaro ingår enligt evidensbaserad forskning från Karolinska Institutet. Terapeutisk yoga passar dig som vill förbättra din hälsa.

Yang och Yinyoga  – intensiv och mjuk yoga som gör dig stark och smidig i kombination med mindfulness. Passet består av stärkande flödande övningar i kombination med djupgående stretchande övningar som ger kroppen både styrka, smidighet och återhämtning. Alla är välkomna.

 

*Referens forskningsartikeln: Cramer, H. R., Langhorst, J. & Dobos, G. (2016). Is one yoga style better than another? A systematic review of associations of yoga style and conclusions in randomized yoga trials. Complementary Therapies in Medicine 25, 178–187 doi: 10.1016/j.ctim.2016.02.015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *