Frågor och svar

Information med anledning av covid-19-pandemin

 • Vårt fokus ligger på att hälsa, säkerhet och trygghet för yogaelever och lärare säkerställs och vi följer myndigheternas riktlinjer. Läs våra rekommendationer angående Covid-19 -pandemin här!

När kan man boka sig till yoga?

 • Nya yogakurser startar varje vinter, vår, sommar och höst och pågår i ett antal veckor. I vårt nyhetsbrev! informerar vi dig när du kan boka en plats till nya kurser. Vi har ett rättvist system och du har samma chans som alla andra att få en plats till våra yogakurser. Vårt administrativa system hanterar inte preliminärbokningar och du kan inte skriva upp dig på någon lista. All bokning och betalning sker online.

Hur gör man när man kommer till Canalis?

 • Om du kör bil tänk på att respektera naturen genom att köra i långsamt längs Falsterbokanalen.
 • Schemat är upplagt för att minimera trängsel och undvika kontakt mellan olika grupper. 
 • Kom tidigast 15 minuter innan start och senast 5 minuter innan start då vi låser ytterdörren.
 • Gäster som hotyogar använder ytterdörren på framsidan.
 • Gäster till ”vanlig” yogar tar trappan på baksidan av huset och går in från balkongen.
 • Ta av dig skorna och sätt dem i skohyllorna.
 • Häng upp ytterkläder på krok eller kapphängare.
 • Lås in värdesaker och avstängd mobiltelefon i ledigt skåp.
 • Gå in i yogasalen och rulla ut din yogamatta på en ledig gul prick. Stanna kvar i salen och vänta tills passet börjar i tystnad.
 • Efter träningen rör du dig smidigt vidare för att ge plats till nästa grupp.
 • Byt om och duscha om möjligt hemma.

Vem kan träna på Studio Canalis?

 • Alla nivåer är varmt välkomna och varje ny termin är en ”omstart”. Om du är stel som en pinne, i form eller ur form spelar ingen roll. Vi tar det från början och ökar nivån successivt. Träningen anpassas efter din förmåga och dagsform och vi coachar dig på din nivå.

Vad behöver man ta med sig?

 • Ta med dig en egen yogamatta. Vi har inga yogamattor att låna ut av hygieniska skäl. Till hotyoga behöver du även en handduk att ha ovanpå yogamattan och till ”vanlig yoga” är det skönt med en filt till avslappningen. Mjuka sköna lediga kläder är bäst. Top och tajts, linne, t-shirt och shorts är bäst till hotyoga. Vattenflaska är också bra att ha.

Varför ska man vara tyst i yogasalen?

 • För att du ska kunna fokusera bättre. Din yogaträning börjar direkt när du kommer till Canalis. Du kan rulla ut din yogamatta i salen redan 10-15 minuter innan ditt pass börjar och förbereda dig genom att fokusera på andetaget och börja mjuka upp kroppen med några enkla rörelser. Inne i yogasalen är det alltid tyst, fridfullt och harmoniskt. Du tänker även på att gå lugnt i trappor (både inomhus och utomhus) så att du inte stör någon annan som är här för att njuta av lugnet och stillheten vid havet. Tack för din förståelse.

Hur kan man ta igen om man missar ett pass?

 • Vi har ”kom-kapp-yoga” i slutet av varje säsong så att du kan ta igen de gånger du missat yogan. Du kan även ta igen på andra dagar i mån av plats under pågående period. Då kommer du till Canalis och chansar på att det finns en plats till dig. Vi har gula markeringar i golvet som anger antal platser. Det är yogaläraren som bedömer om det är tillräckligt med utrymme för dig.

Ska jag mejla om jag inte kan komma?

 • Vi har inget system för att administrera din frånvaro och vi kan inte heller svara på om det finns plats på någon annan klass att att ta igen. Vi läser inga mejl precis innan vi ska hålla ett pass. För att ta igen på andra tiden än kom-i-kapp-yoga behöver du alltså alltid chansa att det finns plats.

Avbokningar

 • Anmälan till alla våra yogakurser är bindande. Tänk gärna efter innan du bokar så att du säkert kan gå kursen. Vi har ett mycket begränsat antal platser och vi vill inte att någon ska blockera platsen för någon annan som gärna vill yoga.

Har ni Drop in?

 • Vi har inte ”drop in” på Studio Canalis. Vi lär ut färdigheter successivt och vi skapar kontinuitet, gemenskap och ger alla den bästa professionella coachingen. Vi ökar nivån steg för steg under terminens gång och då funkar det inte att droppa in.

Får jag ta med en kompis/familjemedlem … ?

 • Det beror på om det finns plats i salen, och om yogaläraren har feeling, och om kompisen har erfarenhet av yoga … eller är allmänt entusiastisk. Det är yogaläraren som bestämmer i varje enskilt fall. Priset är då 200kr som för yoga och 250kr för hotyoga som betalas på plats med swish.

Finns det klippkort?

 • Vi har inga klippkort. Här bokar du upp dig till en hel termin, du tränar på en bestämd dag och tid, som garanterar att du alltid har en plats.

Varför får man inte ha med sin mobil?

 • Canalis är en plats för återhämtning och vi arbetar medvetet med närvaroträning och stressreduktion. Forskning visar att mobiltelefoner stjäl vår uppmärksamhet och försämrar fokus. När vi ser att gästerna slår sig till ro, kopplar av och för medvetna samtal, vet vi att vi har lyckats. Tack för din förståelse!

Kan man prova yoga?

 • Vi ordnar ”testa yoga” och vi skriver på hemsidan och i vårt nyhetsbrev när det går att anmäla sig till nästa tillfälle av ”testa yoga”. Det går inte att prova yoga på våra yogaklasser som pågår nu.

Är möjligt att börja på yoga om terminen har varit igång ett tag?

 • Vi tar inte emot nya gäster mitt under pågående termin. Vi lär ut färdigheter successivt och vår ambition är att skapa kontinuitet, gemenskap och att ge alla den bästa möjliga coachingen. Vi ökar nivån steg för steg under terminens gång och då funkar det inte att hoppa in senare.

Har ni väntelistor/reservplatser vid avbokningar?

 • Vi saknar ett administrativt system för att hantera reservplatser och väntelistor och om det dyker upp avbokningar kommer vi att släppa platser öppet på hemsidan, eftersom vi vill ha ett rättvist system som är lika för alla. Tipset är att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du all nyaste info och veta om platser släpps där.

Var finns kvarglömda saker?

 •  Studio Canalis är en fridfull plats och ditt hem. Vi njuter av att vara intill naturreservatet och strävar efter att leva i balans med omgivningen. Samma regel gäller här inne som i naturreservatet … lämna allt som det var när du kom … det du tar med dig in i huset tar du med dig när du går. Vi förvarar inte kvarglömda saker på Studio Canalis. Det du tar med dig in, tar du med dig hem. Vi ställer ut glömda vattenflaskor utanför huvudentrén, kanske kan du hitta dina grejer där.

6 kommentarer på “Frågor och svar

 1. Hejsan,
  Jag & min tjejkompis funderar på att vilja gå på YinYoga hos er! När är terminsstart & vad kostar det? Vilka dagar & tider kommer ni köra yinyoga i sommar?
  Mvh,
  Alma

  1. Hej Helena och tack för din fråga, vi har fullt i alla våra grupper då det är väldigt små grupper just nu.
   Vi kan heller inte ta emot nya gäster när vi redan har påbörjat en kurs. Du hittar alla frågor och svar under frågor och svar längst ner på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *