Frågor och svar

Hur gör man när man kommer till Canalis?

 • Om du kör bil tänk på att respektera naturen genom att köra i långsamt längs kanalen.
 • Schemat är upplagt för att minimera trängsel och undvika kontakt mellan olika grupper. 
 • Kom tidigast 15 minuter innan start och senast 5 minuter innan start då vi låser ytterdörren.
 • Gäster som hotyogar använder ytterdörren på framsidan.
 • Gäster till ”vanlig” yogar tar trappan på baksidan av huset och går in från balkongen.
 • Ta av dig skorna och sätt dem i skohyllorna.
 • Häng upp ytterkläder på krok eller kapphängare.
 • Lås in värdesaker och avstängd mobiltelefon i ledigt skåp.
 • Gå in i yogasalen när du är klar och rulla ut din yogamattan på en ledig gul prick. Stanna kvar i salen och vänta tills passet börjar.
 • Efter träningen rör du dig smidigt vidare för att ge plats till nästa grupp.
 • Byt om och duscha om möjligt hemma.

Information med anledning av covid-19-pandemin

 • Vårt fokus ligger på att hälsa, säkerhet och trygghet för yogaelever och lärare säkerställs och vil följer myndigheternas riktlinjer. Läs våra rekommendationer angående Covid-19 -pandemin här!

När kan man anmäla sig till nästa kurs?

 • Nya yogakurser startar varje vinter, vår, sommar och höst. Tipset är att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Där informerar vi när vi släpper nya platser. Vi vill ha ett rättvist system som är lika för alla, därför kan man inte skriva upp sig på väntelistor, utan alla har alltid samma chans att få en plats.

Vem kan träna på Studio Canalis?

 • Alla nivåer är varmt välkomna, varje ny termin är en ”omstart”. Om du är stel som en pinne, i form eller ur form spelar ingen roll. Vi tar det från början och ökar nivån successivt. Träningen anpassas efter din förmåga och dagsform och vi coachar dig på din nivå.

Vad behöver man ta med sig?

 • Ta med dig en egen yogamatta. Vi har inga yogamattor att låna ut av hygieniska skäl. Till hotyoga behöver du även en handduk att ha ovanpå yogamattan och till ”vanlig yoga” är det skönt med en filt till avslappningen. Mjuka sköna lediga kläder är bäst. Top och tajts, linne, t-shirt och shorts är bäst till hotyoga. Vattenflaska är också bra att ha.

Hur kan man ta igen om man missar ett pass?

 • Vi har ”kom-kapp-yoga” i slutet av varje säsong så att du kan ta igen de gånger du missat yogan. Du kan även ta igen på andra dagar i mån av plats under pågående period. Då kommer du till Canalis och chansar på att det finns en plats till dig. Vi har gula markeringar i golvet för varje plats i salarna.. Det är yogaläraren som bedömer om det är tillräckligt med utrymme för dig.

Ska jag mejla om jag inte kan komma?

 • Vi har inget system för att administrera din frånvaro och vi kan inte heller svara på om det finns plats på någon annan klass att att ta igen. Vi läser inga mejl precis innan vi ska hålla ett pass. För att ta igen på andra tiden än kom-i-kapp-yoga behöver du alltså alltid chansa att det finns plats.

Avbokningar

 • Anmälan till alla våra yogakurser är bindande. Tänk gärna efter innan du bokar så att du säkert kan gå kursen. Vi har ett mycket begränsat antal platser och vi vill inte att någon ska blockera platsen för någon annan som gärna vill yoga.

Har ni Drop in?

 • Vi har inte ”drop in” på Studio Canalis. Vi lär ut färdigheter successivt och vi skapar kontinuitet, gemenskap och ger alla den bästa professionella coachingen. Vi ökar nivån steg för steg under terminens gång och då funkar det inte att droppa in.

Får jag ta med en kompis/familjemedlem … ?

 • Det beror på om det finns plats i salen, och om yogaläraren har feeling, och om kompisen har erfarenhet av yoga … eller är allmänt entusiastisk. Det är yogaläraren som bestämmer i varje enskilt fall. Priset är då 200kr som för yoga och 250kr för hotyoga som betalas på plats med swish.

Finns det klippkort?

 • Vi har inga klippkort. Här bokar du upp dig till en hel termin, du tränar på en bestämd dag och tid, som garanterar att du alltid har en plats.

Varför får man inte ha med sin mobil?

 • Canalis är en plats för återhämtning och vi arbetar medvetet med närvaroträning och stressreduktion. Forskning visar att mobiltelefoner stjäl vår uppmärksamhet och försämrar fokus. När vi ser att gästerna slår sig till ro, kopplar av och för medvetna samtal, vet vi att vi har lyckats. Tack för din förståelse!

Varför ska man vara tyst i yogasalen?

 • Vi är tysta i yogasalen så att den som har kommit till Canalis för att få en stund av stillhet inte behöver höra på någon annans småprat. Vi tänker även på att samtala lågmält i alla övriga utrymmen, som loungen, bastun och duscharna.
 • Kan man prova på yoga?
  Ibland ordnar vi ”testa yoga” och vi skriver på hemsidan och i vårt nyhetsbrev när det går att anmäla sig till nästa tillfälle av ”testa yoga”. Det går inte att prova yoga på våra vid andra tillfällen eller att prova på våra yogaklasser som pågår nu.

Är möjligt att börja på yoga om terminen har varit igång ett tag?

 • Vi tar inte emot nya gäster mitt under pågående termin. Vi lär ut färdigheter successivt och vår ambition är att skapa kontinuitet, gemenskap och att ge alla den bästa möjliga coachingen. Vi ökar nivån steg för steg under terminens gång och då funkar det inte att hoppa in senare.

Har ni väntelistor/reservplatser vid avbokningar?

 • Vi saknar ett administrativt system för att hantera reservplatser och väntelistor och om det dyker upp avbokningar kommer vi att släppa platser öppet på hemsidan och skriva ett inlägg där, eftersom vi vill ha ett rättvist system som är lika för alla. Tipset är att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du all nyaste info och veta om platser släpps där.

Var finns kvarglömda saker?

 •  Studio Canalis är en fridfull plats och ditt hem. Vi njuter av att vara intill naturreservatet och strävar efter att leva i balans med omgivningen. Samma regel gäller här inne som i naturreservatet … lämna allt som det var när du kom … det du tar med dig in i huset tar du med dig när du går. Vi förvarar inte kvarglömda saker på Studio Canalis. Det du tar med dig in, tar du med dig hem. Vi ställer ut glömda vattenflaskor utanför huvudentrén, kanske kan du hitta dina grejer där.

4 kommentarer på “Frågor och svar

 1. Hejsan,
  Jag & min tjejkompis funderar på att vilja gå på YinYoga hos er! När är terminsstart & vad kostar det? Vilka dagar & tider kommer ni köra yinyoga i sommar?
  Mvh,
  Alma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *