Frågor och svar

Information med anledning av covid-19-pandemin

 • Vårt fokus ligger på att hälsa, säkerhet och trygghet för gäster och coacher säkerställs och vi följer myndigheternas riktlinjer. Läs våra rekommendationer angående Covid-19 -pandemin här!

Hur gör man när man kommer till Canalis?

 • Om du kör bil tänk på att respektera naturen genom att köra i långsamt längs Falsterbokanalen.
 • Schemat är upplagt för att minimera trängsel. 
 • Kom tidigast 15 minuter innan start och senast 5 minuter innan start då vi låser ytterdörren.
 • Gäster som hotyogar använder ytterdörren på framsidan.
 • Gäster till ”vanlig” yogar tar trappan på baksidan av huset och går in från balkongen.
 • Ta av dig skorna och sätt dem i skohyllorna.
 • Häng upp ytterkläder på krok eller kapphängare.
 • Lås in värdesaker och avstängd mobiltelefon i ledigt skåp.
 • Gå in i yogasalen och rulla ut din yogamatta. Stanna kvar i salen och vänta tills passet börjar i tystnad.

Vem kan träna på Studio Canalis?

 • Alla är välkomna oavsett bakgrund, erfarenhet och ålder. Du bokar dig till en hel kurs eller termin och du tränar på en förutbestämd tid. Om du missar ett kurstillfälle har vi kom i kapp yoga i slutet av terminen. Alla nivåer är välkomna. Vi lär ut färdigheter successivt och ökar nivån steg för steg under terminens gång. Om du är stel som en pinne, i form eller ur form spelar ingen roll. Träningen anpassas efter din förmåga och dagsform och vi coachar dig på din nivå.

Vad behöver jag ta med mig?

 • Ta med dig en egen utrustning och yogamatta. Mjuka sköna kläder är bäst. Till yoga är det skönt med en filt till avslappningen. Till hotyoga behöver du en handduk att ha ovanpå yogamattan. Vattenflaska är alltid bra att ha – oavsett vad du tränar. Klä dig i lager på lager för att hålla värmen när du tränar utomhus.

När kan jag boka?

 • Nya kurser startar varje vinter, vår, sommar och höst och pågår i ett antal veckor. I vårt nyhetsbrev! informerar vi dig när du kan boka en plats till nya kurser. Vi har ett rättvist system och du har samma chans som alla andra att få en plats till våra kurser. Vårt administrativa system hanterar inte preliminärbokningar och du kan inte skriva upp dig på någon lista. All bokning och betalning sker online.

Avbokningar

 • Anmälan till alla våra kurser är bindande. Vi har ett mycket begränsat antal platser och vi vill inte att någon ska blockera platsen för någon annan som gärna vill yoga. Om du missar ett pass kan du alltid ta igen på andra tider under pågående period i mån av plats.

Har ni Drop in?

 • Vi har inte öppna klasser eller ”drop in” på Studio Canalis. Vi lär ut färdigheter successivt och vi skapar kontinuitet, gemenskap och ger alla den bästa professionella coachingen. Vi ökar nivån steg för steg under terminens gång och därför har vi yoga som hela kurser. Du bokar upp dig till en hel termin och tränar på en bestämd dag och tid, som garanterar att du alltid har en plats.

Varför får man inte ha med sin mobil?

 • Canalis är en plats för återhämtning och vi arbetar medvetet med närvaroträning och stressreduktion. Forskning visar att mobiltelefoner stjäl vår uppmärksamhet och försämrar fokus. När vi ser att gästerna slår sig till ro, kopplar av och för medvetna samtal, vet vi att vi har lyckats. Tack för din förståelse!

Varför ska man vara tyst i yogasalen?

 • För att du ska kunna fokusera bättre. Din yogaträning börjar direkt när du kommer till Canalis. Du kan rulla ut din yogamatta i salen redan 10-15 minuter innan ditt pass börjar och förbereda dig genom att fokusera på andetaget och börja mjuka upp kroppen med några enkla rörelser. Inne i yogasalen är det alltid tyst, fridfullt och harmoniskt. Du tänker även på att gå lugnt i trappor (både inomhus och utomhus) så att du inte stör någon annan som är här för att njuta av lugnet och stillheten vid havet. Tack för din förståelse.

Kan man prova yoga?

 • Vi ordnar ”testa yoga” och vi skriver på hemsidan och i vårt nyhetsbrev när det går att anmäla sig till nästa tillfälle av ”testa yoga”. Det går inte att prova yoga på våra yogaklasser som pågår nu.

Är möjligt att börja på yoga om terminen har varit igång ett tag?

 • Vi tar inte emot nya gäster mitt under pågående termin. Vi lär ut färdigheter successivt och vår ambition är att skapa kontinuitet, gemenskap och att ge alla den bästa möjliga coachingen. Vi ökar nivån steg för steg under terminens gång och då funkar det inte att hoppa in senare.

Har ni väntelistor/reservplatser vid avbokningar?

 • Vi saknar ett administrativt system för att hantera reservplatser och väntelistor och om det dyker upp avbokningar kommer vi att släppa platser öppet på hemsidan, eftersom vi vill ha ett rättvist system som är lika för alla. Tipset är att prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du all nyaste info och veta om platser släpps där.

Hur kan jag ta igen om man missar ett pass under terminen?

 • Vi har ”kom-kapp-träning” i slutet av varje säsong så att du kan ta igen de gånger du missat ett pass. Du kan även alltid ta igen på andra dagar i mån av plats under pågående period. Då kommer du till Canalis och chansar på att det finns en plats till dig.

Var finns mina kvarglömda saker?

 •  Studio Canalis är en fridfull plats och ditt hem. Vi njuter av att vara intill naturreservatet och strävar efter att leva i balans med omgivningen. Samma regel gäller här inne som i naturreservatet … lämna allt som det var när du kom … det du tar med dig in i huset tar du med dig när du går. Vi förvarar inte kvarglömda saker på Studio Canalis. Det du tar med dig in, tar du med dig hem. Vi ställer ut glömda vattenflaskor utanför huvudentrén, kanske kan du hitta dina grejer dä

Hur kan jag ta igen om jag missar yoga på sommaren?

 • På sommaren kan du ta igen på andra dagar och tider om du exempelvis är bortrest. Eftersom träningen är utomhus har vi alltid plats. Du som yogar, simmar och springer kan alltså ta igen på andra pass och tider än din ordinarie. Det är bara att komma.

Får jag ta med en kompis på sommaren?

 • Vi tycker att det är trevligt att ta träffa dina vänner och din familj och om det finns plats kan du gärna ta med en gäst. Då är det du som är ambassadör och visar vännen runt på Canalis. Vi kan inta alltid svara i förväg om det finns plats – då får ni komma hit och chansa och vi gör allt vi kan för att lösa det på plats. Det är coachen som bestämmer. Priset är då 200kr som betalas på plats med swish.

12 kommentarer på “Frågor och svar

 1. Hejsan,
  Jag & min tjejkompis funderar på att vilja gå på YinYoga hos er! När är terminsstart & vad kostar det? Vilka dagar & tider kommer ni köra yinyoga i sommar?
  Mvh,
  Alma

  1. Hej Helena och tack för din fråga, vi har fullt i alla våra grupper då det är väldigt små grupper just nu.
   Vi kan heller inte ta emot nya gäster när vi redan har påbörjat en kurs. Du hittar alla frågor och svar under frågor och svar längst ner på hemsidan.

 2. Hej,
  Sitter och planerar min sommar i Falsterbo och vill så gärna komma på yogapass.
  Hur lång är meditationsdelen på det lätta yogapasset på tisdag morgnar i sommar?

  1. Hej Helene, så härligt, varmt välkommen!

   Cirka 5 minuter, ibland något längre.
   Glada hälsningar,

   Jona 

  1. Hej och tack för din fråga, vi har inte publicerat höstens schema än …. det kommer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *