Hur fungerar värmen i Hotboxen?

Det är som att yoga i solen, du blir mjuk, skön och smidig, men hur fungerar det egentligen?

Värmarna i hotboxen avger en helt ofarlig värmestrålning (mörk IR strålning) som kan likställas med den som kommer från en värmekamin eller öppen spis. Skillnaden mot konventionella värmesystem som oftast värmer upp luften är att värmestrålningen värmer ytor och fasta föremål såsom golv, väggar men även människor. Detta ger en behaglig värmekänsla som kan likställas med att vistas i solen men utan den skadliga UV strålningen.

Eftersom den inte värmer luften primärt så orsakar den inte heller luftrörelser, vilket innebär att den inte rör upp damm eller allergener i onödan vilket ger en bättre inomhusmiljö. Dessutom så torkar den inte ut luften utan den relativa luftfuktigheten behålls vilket är bra för kroppen och gör det lättare att andas.

Varmt välkommen in i värmen, om två veckor börjar höstens kurser och vi har 10 hotyogaplatser kvar!

Måndagar kl. 16:45 Hot Wild Fire i +38°C med Daniel. 1 plats kvar! Boka här!
Fredagar kl.08:00 Hot Vinyasa i +38°C med Johan. 7 platser kvar! Boka här!
Söndagar kl.18:30 Varm Yin i +32°C med Christel. 2 platser kvar! Boka här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.