Open Water Simning is coming up snart i Falsterbokanalen

Det är 10 grader i havet i Falsterbokanalen nu och vi  har tagit våra första snabba armtag. Nu pratar vi inte bara om det där korta doppet efter varje hotyogapass, utan vi pratar om riktiga armtag och om att simma crawl. Snart är det varmt i havet på riktigt och då ska vi kan träna fokuserat, fartfyllt och med glädje. Det ska bli så himla kul! Vi ska simma tillsammans, och vi ska bli vänner med havet och vi ska släppa loss vår inre simmare, och vi ska bli grymma, snabba, säkra, starka. Efteråt värmer vi oss i bastun 🙂

Vi simmar på måndagar, onsdagar och fredagar kl.7:30. Distanserna varierar mellan 1500m till 4200m beroende på fartgrupp. Det är teknikfokus på måndagar, snabbhet på onsdagar och styrka på fredagar. Du lär dig olika strategier för simning i öppet vatten, som att läsa strömmar, möta vågor, navigering och andningsteknik. Känslan (mindfulness) i vatten är viktig för att ta sin simteknik till nästa nivå – därför har vi kul och skapar förutsättningar för fint flow i havet.

Coach är Jona Dahlqvist, 18 ironman varav 4 världsmästerskap på Hawaii. Jona har simmat i Falsterbokanalen i alla väder och vågor sedan år 1999, och känner till området väl. Som simmande coach har vi också med oss ”delfinen” Madelene Rydqvist, elitsimmare och triathlet. Varmt välkommen, vi delar upp oss i fartgrupper. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, så får du reda på när det är havspremiär.

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *