Yogaforskning och Yogaterapi!

Hej Studio Canalis vänner!

Söndagen den 28 april kl.9-17 hälsar vi alla, som är nyfikna och intresserade av yogaforskning och yogaterapi, välkomna till en intressant workshop tillsammans med Wivecka Leuchovius. Hon har nyligen läst 500 forskningsartiklar som handlar om yoga som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd och vi är glada att hon kommer hit och delar med sig av sin kunskap. Du kommer att få prova några av de yogaövningar som har ingått i vetenskapliga studier och som visat sig ha evidens vid olika former av ohälsa. Vi kommer också att prata om yogaterapi och vad som skiljer yogaterapi från vanlig yoga. Fokus kommer främst att vara på yoga i relation till psykisk ohälsa som exempelvis stress, ångest, depression, sömnsvårigheter och smärtproblematik. Priset är 1800 kr och då ingår allt material, te, frukt och lunch. Du anmäler dig här!

Wiveca Leuchovius Leg psykolog, yogalärare och yogaterapeut. Har arbetat som yogalärare i 25 år, varit huvudlärare på utbildningen till kundaliniyogalärare i Göteborg och arrangerat yogaretreater och yogaresor. Författare till boken Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom (ICA-förlaget 2004). Wiveca arbetar som klinisk psykolog med inriktning mot KBT, mindfulness och yogaterapi.

Jona Dahlqvist Arkitekt, yogalärare och tränare i triathlon. Har över 20 års erfarenhet av yoga och meditation inom klassisk hathayoga, kundaliniyoga, sivanandayoga, vinyasayoga, seasonal yoga, yinyoga, gravidyoga. Jona har specialiserat sig i yoga för atleter med fokus på mental styrketräning. Jona är författare till böckerna Yoga – när som helst var som helst (2009), Kundaliniyoga Liv (2012) och Yoga, meditation, inspiration (2016).

 

 

4 kommentarer på “Yogaforskning och Yogaterapi!

 1. Det låter intressant! Tänk också om Wiveca kunde ha en ren kundaliniyogalärare/instruktör utbildning hos er. Jag kommer! ????

  1. Hej Stina, Wiveka ska ha en utbildning till Yogaterapuet:

   Yoga som kompletterande behandling vid psykisk ohälsa. Utbildningsmaterialet baseras på
   befintlig forskning om yoga. Här får du lära dig en modern forskningsbaserad yoga
   som bygger på kroppsställningar, andningsövningar,
   mindfulness, avslappning och meditation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *